Biserica

Biserica

Indreptar de fapta si invatatura, biserica e mai aproape de cer de pe culmea de pamant spre care oamenii urca intr-o tainica dorinta de a le fi luminata calea, de a primi ajutorul de la Dumnezeu si de la Maica Lui cea Sfanta care-i ocroteste.

Pana la construirea bisericii din Livezi, viata comunitatii crestine de aici era in stransa legatura cu biserica din Frumoasa. Sub pastorirea preotului George Gergely din Frumoasa s-a pus piatra de temelie a bisericii din Livezi, care a fost finalizata in anul 1910.

Biserica a fost sfintita cu hramul Nasterea Maicii Domnului, care se sarbatoreste in fiecare an pe 8 septembrie.

Forma de corabie este impunatoare pe piciorul de pamant care o inalta catre cer, prin turnul de la intrare cu clopotnita.

In anul 1930 a fost cumparat un clopot de 300 de kilograme care pana in zilele noastra cheama credinciosii la slujba in fiecare duminica.

Intre 1935-1936 a fost construit iconostasul, maiestrit de Ioan Gergely (nepotul preotului George Gergely).

In anul 1950 s-au cumparat alte doua clopote cu o greutate de 180 respectiv 170 de kilograme.

Pictarea interioara a bisericii a fost realizata de pictorul Ioan Cazila, incepand cu data de 9 mai 1965 si pana in anul 1970. Cu acest prilej s-a realizat un alt iconostas pictat de acelasi mester.

Monumentul Eroilor

In cimitirul bisericii din sat exista un monument al eroilor cazuti pe campul de lupta in cel de-al doilea razboi mondial. Cei 11 eroi sunt comemorati in fiecare an de Ziua Eroilor.